Fibromyalgie (letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren) wordt ook wel weke delen reuma genoemd en behoort tot de meest voorkomende pijnsyndromen. Heb je deze diagnose, dan ervaar je ongetwijfeld veel spierpijn en spierstijfheid al dan niet gepaard met o.a. (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten. Een fibromassage kan dan uitkomst bieden.

De Fibromassage 
Deze massage is bedoeld om, per behandeling, enkele pijnpunten in het lichaam aan te pakken. Voor de fibromyalgiepatiënt blijft op deze manier de behandeling dragelijk. Wanneer alle pijnpunten behandeld zouden worden, wordt de behandeling te heftig. Deze massage heeft pijnverlichting als doel en heeft het gewenste resultaat. Helaas is dat bij fibromyalgie altijd tijdelijk. 2015-12-30-14-15-01-1

De resultaten van deze behandeling zijn voor iedereen weer anders maar cliënten die deze massage hebben ondergaan geven o.a. aan dat zij zich losser, soepeler of verlicht voelen en bij het naar bed gaan minder last hebben van de normale pijnpunten.

De slaapmassage
74% van de fibromyalgiepatiënten heeft last van slaapstoornissen doordat zij niet in het diepe slaap stadium (delta-slaap) kunnen komen. Doordat deze diepe slaap niet wordt bereikt, is het lichaam niet in staat om te herstellen met als gevolg dat de fibromyalgiepatiënt vermoeid en met pijn de dag begint. 2015-12-30-14-41-54

De slaapmassage kan helpen om het lichaam rust te geven. Tijdens deze massage worden geen pijnpunten behandeld maar wordt d.m.v. zeer rustige strijkingen het lichaam in een ontspannen stand gebracht. Het doel van deze massage is slaap. Het is dan ook de bedoeling om na deze massage, bij thuiskomst, direct naar bed te gaan.