Hotstone massage is niets nieuws. In de tijden van de Grieken en de Romeinen werden er al warme stenen gebruikt in de badhuizen. Bij de hotstone massage van nu wordt gebruik gemaakt van vulkanische stenen die zijn opgewarmd tot ongeveer 55° C. Deze stenen worden op knooppunten van het lichaam geplaatst zoals de wervelkolom, de handpalmen en tussen de tenen.
2015-12-30-14-25-04

Het doel van deze massage is een diepe ontspanning, een reinigend effect en het aanspreken van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam.

 

 

De warmte die afkomstig is van de warme stenen dringt diep door in het spierweefsel waardoor gespannen spieren door bijvoorbeeld stress weer loskomen en zo kramp en pijn zal worden weggenomen. Bovendien zorgt de warmte voor een betere doorbloeding zodat voedingstoffen beter worden aangevoerd en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Door dit alles, samen met de ontspanning die deze behandeling geeft, wordt het lichaam weer in balans gebracht. Maar bovenal is een hotstone massage een weldaad om van te genieten.

Een hotstone massage is uitermate geschikt bij: img_9399

   • Spanning en stress (geen burnout)
   • Slechte doorbloeding
   • Spier- en of zenuwpijn (fibromyalgie)
   • Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
   • Spijsverteringsproblemen
   • En voor iedereen die zichzelf een heerlijke ervaring gunt.

Een hotstone massage is niet voor iedereen geschikt. Twijfel je of dat ook voor jou geldt? Kijk hier of dit ook voor jou geldt of neem contact op.

Zodra de buitentemperatuur boven de 20° C komt, worden er geen hotstone massages meer gegeven.
2015-12-30-14-25-22